11.11.11-actie sponsortocht

Na een noodgedwongen onderbreking vorig jaar hervatten wij dit jaar ook onze bijdrage in het kader van de jaarlijkse 11.11.11.-aktie. Hiermee willen we als scoutsgroep tonen dat we het hart op de juiste plaats dragen en ook oog hebben voor moeilijkheden en scheve toestanden die zich iets verder van ons bed afspelen.

Dit jaar gaan we er een extra lap op geven!

Eén onderdeel van onze aktie zal – zoals reeds in de vele voorbije jaren – bestaan uit onze bijna traditionele ontbijtservice, en dit nog steeds in samenwerking met onze plaatslijke KWB- en Femma-vereniging.

Even opfrissen: op 7 november a.s. in de ochtend leveren wij (op bestelling) ontbijt-pakketten aan huis.
Een ontbijtpakket (per persoon) bestaat uit: een croissant, twee broodjes, boter, confituur, kaas, gekookt ei, 20cl fruitsap, een appel en een dessertje.

Elk pakket kost de ronde som van 8,00 euro. Inschrijven hiervoor kan tot 24 oktober a.s., maar om het extra onder de aandacht te brengen zullen de scouts op zaterdag 16 oktober in de namiddag in Eversel van deur tot deur gaan om bestellingen te noteren.

Dit initiatief kende in het verleden veel succes en wij hopen uiteraard dat dit ook dit jaar weer het geval zal zijn.

Maar als tweede luik hebben we iets meer uitdagend opgezet, en daarvoor hebben we één van onze vroegere initiatieven van onder het stof gehaald, met name onze legendarische 100-kilometer -mars van Durbuy naar Eversel. Een wandelsonsortocht waarbij een aantal scouts het traject Durbuy-Eversel – uiteraard te voet! – binnen een tijdspanne van 24 uur willen afleggen. Vertrek (in Durbuy) is op zaterdag 30 oktober in de vooravond, aankomst in Eversel op 31 oktober, eveneens in de vooravond.

We hebben – om dit een beetje toegankelijker te maken – op hetzelfde traject ook de mogelijkheid voorzien om aan te sluiten voor twee kortere afstanden (wellicht 50 en 30 km), zodat we als alles volgens plan verloopt allemaal samen aan onze lokalen toekomen.

Het is dus een sponsortocht. Iedere deelnemer zoekt minimaal 10 sponsors die elk minstens 0,10 euro per gewandelde kilometer inzetten. Wie een 100-kilometerwandelaar wil sponsoren betaalt hiervoor dus minstens 10 euro (méér mag uiteraard ook!), wie een 50-kilometerwandelaar wil sponsoren betaalt (ook minstens) 5 euro en wie een 30-kilometeerwandelaar wil steunen geeft hiervoor minimaal 3 euro.
De deelnemers rekenen op jullie massale steun.