Einde van het scoutsjaar...

Beste ouders, scouts en gidsen,

Door de versoepeling van de maatregelen kunnen we in principe weer aan live scouting doen! Helaas zijn er nog zeer strenge regels voor de +12 jarigen, zoals bv. social distancing te allen te respecteren. We zijn van mening dat het niet de moeite zou lonen, zowel voor de oudere leden als voor ons, om voor het laatste weekend, rekening houdend met al deze beperkingen, nog een live activiteit te organiseren. Bij de kapoenen en kawellen is de situatie echter anders. Hier moet geen social distancing gerespecteerd worden binnen de bubbel en het is onze mening dat het goed zou zijn voor sommige kids om hun leiding nog eens te zien voor het grote zomerkamp.

Hierdoor hebben we dus besloten om enkel voor onze twee jongste takken (kapoenen en kawellen) nog een terugkom momentje te organiseren voordat het scoutskamp plaatsvindt. Volgende week zondag van 10u-12u is het dus live scouts voor de kapoenen en kawellen aan onze scoutslokalen! De kinderen kunnen genieten van een twee uur durende voormiddag met aansluitend het tweede inschrijfmoment voor het scoutskamp (12u-13u). We vragen wel om te zorgen dat je te allen tijde de regels van social distancing in acht neemt bij het brengen en halen van je zoon/dochter. We vragen ook om de kapoenen af te zetten aan de kant van de fietsenstalling, en de kawellen aan de kant van de Bascule.

We hopen veel van jullie zo snel mogelijk terug te zien. Hetzij op die zondag, hetzij tijdens één van de inschrijvingsavonden, op de papierslag in juli of op het kamp!

Voor de duidelijkheid: we zullen dus zaterdag 27 juni ook geen digitale activiteit meer organiseren zoals dat eerder gecommuniceerd werd. Houd echter wel zeker onze Facebook pagina in de gaten die dag, want we hebben nog een kleine afsluiter voor jullie ;)

Vele groetjes

De gehele leidingsploeg!

PS: Aan de ervaren scouters: denk zeker aan de digitale kamp inschrijvingsoptie van dit jaar. Zie hiervoor eerder ontvangen mail of de Gamel van juni.