Scouting in tijden van corona

Beste leden en ouders,

Het coronavirus zorgt in ons land vooralsnog eerder voor deining in de media dan voor groot gevaar voor de gezondheid. Voorlopig blijft de besmetting vrij beperkt.

Met een minimum aan aandachtspunten hoeven we als scoutsgroep ons momenteel geen zorgen te maken over de veiligheid van onze activiteiten.

In onderstaande infopagina zet Scouts en Gidsen Vlaanderen de meest voorkomende vragen en antwoorden op een rij. De omstandigheden en richtlijnen rond het virus evolueren. Het nationaal secretariaat volgt dit zeer goed op. Jullie zullen ook de hoogte gesteld worden bij eventuele veranderingen.

Belangrijkste zaken in de richtlijnen:

• Wekelijkse activiteiten kunnen gewoon doorgaan zoals altijd. Handen regelmatig wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en gebruik van papieren zakdoeken kunnen helpen om de verspreiding te voorkomen.
  • Indien een kind zich plots niet goed zou voelen op de scouts (gekende symptomen: hoge koorts en luchtweginfectie) contacteren we zoals altijd de ouders en verwijzen we door naar de huisarts. Zoals jullie weten is ook de gewone griep in het land, wat momenteel nog steeds de meer voorkomende diagnose is.
  • Indien een gezin of persoon in het risicogebied zou geweest zijn, dient deze persoon dit te melden aan de leiding of groepsleiding zodat deze alert kunnen zijn voor signalen. Zo lang de persoon niet ziek is (symptomen heeft), kan deze persoon gewoon naar de scouts blijven komen.

Link van de infopagina van het nationaal secretariaat van Scouts en Gidsen Vlaanderen:

Wij hopen jullie bij deze te hebben gerustgesteld. Indien er nog vragen of ongerustheden zijn, spreek gerust de leiding of groepsleiding aan.

Stevige linker,

De groepsleiding,