Scouting in tijden van corona - update 20/3

Belangrijke informatie.

Beste scout, gids of ouder,

Graag willen we jullie even een update geven over de maatregelen die we hebben moeten nemen in navolging van de nieuwe corona-richtlijnen.

Zoals jullie weten, volgen we hierin de richtlijnen van Scouts en Gidsen Vlaanderen (https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/nieuws/2020/03/18/corona-sluit-onze-tenten-tot-20-april)

Wat wil dit concreet zeggen voor Scouts Eversel:

• We schrappen alle activiteiten voorlopig tot en met de paasvakantie, dus tem 20 april.
  • De eerstvolgende activiteit zal voorlopig dus de daguitstap van 25 april zijn. Tot nu toe zal deze dus nog doorgaan, al bekijken we natuurlijk hoe de situatie en mogelijkheden evolueren. Je kan je (kind) dus voorlopig gewoon nog steeds inschrijven voor de daguitstap volgens de richtlijnen die je hebt gekregen van de takleiding.
  • De laatste Gamel die jullie ontvingen, was die van maart. De gamel van april zal om praktische redenen niet in papieren versie uitgedeeld worden. Deze zal jullie dus via mail toegestuurd worden en zal ook op onze site beschikbaar zijn (https://scoutseversel.be/de-gamel). Bekijk hem zeker, want hij zal boordevol scouteske anti-coronaverveling-tips zitten!
  • Om onze leden toch dat ‘scoutsgevoel’ niet te doen verliezen, zal Scouts Eversel morgen tussen 14u-17u digitaal doorgaan! Concreet wil dit zeggen dat elke leidingstak een activiteit heeft voorbereid, op maat van hun tak, die ze via digitale weg zullen verspreiden/spelen/organiseren. Houd dus zeker morgen vanaf 14u de (ouder-)facebookgroepen in het oog en/of jullie mail. Zit je nog niet in een dergelijke facebookgroep, contacteer dan zeker de tak- of groepsleiding voor morgenmiddag. Wij hebben er alvast enorm veel zin in! Doen jullie morgen jullie scoutsuniform aan en spelen jullie mee ?? :D

Voorlopig gaan we het hierbij houden. We houden jullie via al onze platformen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Om te eindigen willen we graag iedereen nog een scoutshart onder de riem steken in deze lastige periode! We kijken er enorm naar uit om jullie gezichtjes zo snel mogelijk terug te zien op ons vertrouwde grasveldje te Eversel.

Tot snel!

Leiding Scouts Eversel