Scoutmoedig!

Belangrijke informatie.

 

Beste scouts, gids of ouder, 

Ook wij lasten reeds evenementen en feestjes af waar we met onze hele leidingploeg al maanden naar uitkeken en toewerkten, denk maar aan Jinvasion 2020, ons leidingweekend…
Want scoutmoedig zijn, dat betekent ook neen durven zeggen tegen eigenbelang en onze verantwoordelijkheid op te nemen.

Scoutmoedig zijn, betekent die ‘corona-verveling’ te aanvaarden en er vooral creatief mee om te gaan… Wij geven alvast enkele tips voor onze leden om zo de scoutskriebels toch niet te verliezen de komende weken:

- Kapoentjes:
Maak eens een zotte scoutstekening! Waar denk je aan als je aan scouts denkt? Wat ga je het meest missen op zaterdag? Zet het op papier en aarzel zeker niet om het resultaat naar ons door te sturen!
- Kawellen:
Kijk nog eens die geweldige film: The Jungle Book. Werk aan je platte knoop. Verzamel wat takken in de tuin, pak een touw en probeer eens die eerste kruissjorring te maken!
- Jogi’s:
Eindelijk eens tijd om dat kompas te leren kennen en te zorgen dat het geen geheimen meer voor je heeft. Of werk je toch ook liever aan je sjorskills in de achtertuin om zo iedereen jaloers te kunnen maken op kamp? Beginknoop, woelen, eindknoop…Hoe scoutesker, hoe liever!
- Givers:
Schrijf eens een brief naar mekaar om zo die kampfeeling naar boven te halen. Snapchats krijgen we elke dag, maar een brief, das toch net dat tikketje magischer! Begin alvast met het trainen van een goede postduif en de rest komt vanzelf.
- Jins:
Ga eens een namiddagje boodschappen doen voor oma en opa die liever niet meer te veel buiten komen. We kunnen op deze manier nog altijd veilig ons steentje bijdragen.

Samen nemen we als goede scout of gids onze verantwoordelijkheid op... voor jezelf, de ander en de wereld.

Warme scoutgroet,
De voltallige leidingsploeg van Scouts Eversel

#Scoutmoedig