Update werking in coronatijden 16/4

Beste scout, gids of ouder,

Zoals jullie ongetwijfeld weten, zijn gisteren de nationale crisismaatregelen bijgesteld. In deze mail willen we jullie kort updaten over wat dit concreet betekent voor onze werking de komende weken:

Zaterdag 18/4: We doen zoals voorgaande weken gewoon een digitale activiteit. Nog eens een dikke merci aan iedereen die elke week trouw meespeelt. Het doet ons deugd om te zien dat jullie ondanks de vervelende situatie toch massaal de scoutmoedigheid erin houden!

Zaterdag 25/4: De geplande daguitstap moeten we helaas afzeggen. Als alternatief werkt onze leiding momenteel aan een zot samenspel die we die namiddag van 14u - 17u (uiteraard digitaal) zullen spelen. Net zoals jullie tijdens de daguitstap zullen enerzijds de kapoenen en kawellen hierbij samenspelen en anderzijds de jogi's, givers en jins. Om het zo scoutesk mogelijk te houden proberen we zoals steeds 'de schermtijd' te verminderen en de natuur als troef te gebruiken, al is dit niet altijd even gemakkelijk in deze tijden. We hopen weer op jullie massale opkomst en aanwezigheid. Concrete info via mail en/of fb-groepen.

Zaterdag 2/5: Normaal gezien ging de leiding dit weekend op kampplanningsweekend om voor jullie een zalig zomerkamp te voorzien. Het weekend kan natuurlijk niet doorgaan, maar aan onze planning verandert er niets, de leiding zal dat weekend dus gebruiken om digitaal te vergaderen en de kampvoorbereidingen aan te vangen, want wij hopen nog steeds vurig op een zomerkamp! Het is die zaterdag dus geen digitale activiteit.

Tot dusver gelden de huidige nationale crisismaatregelen en tot dusver loopt dus ook onze planning. We volgen de situatie op de voet en updaten jullie als we meer info klaarhebben.

Stevige linker (elleboog),

Leidingsploeg Scouts Eversel

PS: onze redactrice Charlotte werkt samen met de gamelverantwoordelijken van de takken gewoon door om jullie maandelijks een tof boekje te bezorgen: De Gamel. De corona-editie van april is reeds beschikbaar, en die van mei komt er snel aan, zeker de moeite!