Zaterdag 9 december 2023 - Papierslag for Life

9 December is het zover: Papierslag 4 Life! Maar wat is dat precies? 

Iedere tweede zaterdag van de maand is het papierslag. Met de hele leidingsploeg en de oudste leden verzamelen we het papier in Eversel. Deze maand zal de papierslag in het teken staan van de Warmste Week van Studio Brussel en zal de opbrengst naar het goede doel gaan.

Dit jaar staat de Warmste Week in het thema ‘opgroeien zonder zorgen’. Als scouts vinden wij dit onderwerp natuurlijk heel belangrijk, want al onze leden moeten de kans krijgen om op te groeien zonder zorgen. Concreet steunen we 2 organisaties: Sint-Vincentius Heusden-Zolder en Hart Voor Senegal. 

Sint-Vincentius is een vrijwilligersorganisatie die voor de mensen in armoede van Heusden-Zolder zorgt. Dit doen ze niet alleen door materiële ondersteuning, zoals voeding, kleding en huisraad, maar ze bieden ook een luisterend oor. Bovendien geven ze kinderfeestjes voor de kinderen zodat ze kunnen opgroeien zonder zorgen. 

Daarnaast steunen we ook een Hart voor Senegal. Ze richten hun blik vooral naar kinderen uit Senegal. Ze bouwen er scholen en geven de leerlingen drie keer per week eten. Zo zorgt deze vrijwilligersorganisatie ervoor dat de kinderen kunnen opgroeien zonder zorgen. 

Ons steunen kan door een kopje warme chocolademelk, koffie of lekkere soep te komen drinken. Voor de lekkerbekken zal er ook iets voorzien worden. Dit alles zal doorgaan in gezellige kerstsfeer aan onze scoutslokalen tussen 10u en 15u. Meer info is terug te vinden op het Facebook-evenement.

Zien we je dan?